Верещук закликала мешканців окупованих Херсонщини та Запоріжжя евакуюватися “будь-яким способом”

Новини

Українців, які проживають у тимчасово окупованих військами Росії населених пунктах держави, закликали евакуюватися у більш безпечні регіони. Йдеться про жителів Херсонської та Запорізької областей.

Віцепрем’єр-міністерка – міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук наголосила, що це потрібно зробити всіма доступними способами. Про це вона сказала у неділю, 10 липня, в ефірі національного телемарафону.

За її словами, евакуація з цих регіонів необхідна, щоб українські воїни не наражали населення на небезпеку під час контрнаступу.

“Це необхідно, щоб ЗСУ під час наступальних дій не наражали на небезпеку цивільне населення”, – пояснила урядовиця. Вона закликала громадян виїжджати у будь-яких напрямках, навіть через тимчасово окупований Росією Крим.

Верещук нагадала, що в захоплених містах росіяни влаштовують для місцевих жителів так звану “фільтрацію”. За її словами, 30% не проходять “процедуру”, влаштовану загарбниками. Вона додала, що окупанти забирають “на підвали” українців, яких вважають небезпечними, і переважно це чоловіки.

OBOZREVATEL

Rate article