Так програються війни: Дикий про наслідки “загальної толерантності” до ухилянтів

Новини

Він зазначив, що зараз треба мотивувати морально тих, хто ще не пішов на фронт, намагатись достукатись до совісті.

Дикий прокоментував ухилянтство в Україні / колаж УНІАН, фото УНІАН
Дикий прокоментував ухилянтство в Україні / колаж УНІАН, фото УНІАН

Війну проти великої мобілізованої армії виключно силами вмотивованих оборонців виграти неможливо, наголосив ветеран російсько-української війни Євген Дикий в ефірі FM Галиччина, говорячи на тему ухилянтів.

Дикий зазначив, що вмотивованих добровольців не є більшість в будь-якій країні світу і Україна не виключення. Тому зараз треба мотивувати морально тих, хто ще не пішов на фронт, намагатись достукатись до совісті.

“Я не хотів воювати, але ворог зі зброєю прunерся. І для мене було очевидним, що єдина нормальна здорова реакція  – це йти їм на зустріч, нuщuти. Вмотивовані люди, які так само думають, вже воюють… Ніколи і ніде жодна країна світу не вигравала війну проти великої мобілізованої армії виключно силами вмотивованих оборонців. Це треба розуміти. Нема в історії такого прецедента. Війни проти великих мобілізованих армій виграють тільки інші теж мобілізовані армії. А ми зараз воюємо проти великої мобілізованої армії”, – підкреслив Дикий.

“… Ми бачимо загальну толерантність до ухилянтства. Замість того, щоб зневажати тих чоловіків, які відмовляються їх захистити від 3гв@лtування 6уряtами, наші жіночки радісно бігають навколо цих чоловіків, прикривають від “страшного, зл0го” ТЦК. І нема зв’язки в голові, що оте ТЦК – це частина того самого ЗСУ”, – зазначив Дикий.

Він нагадав, що в ТЦК служать хлопці, яких списали з фронту через поранення.

“І вони якраз добре знають, як мало залишилось людей там, звідки їх списали за поранення і наскільки потрібне поповнення. І от, знаючи це, вони пробують зробити так, щоб фронт не обвалився і оті самі 6уряти не прийшли rв@лтуваtи тих самих жіночок, які кuдаються на ТЦКашнuків”, – підкреслив Дикий.

За його словами, при таких настроях війни програються.

“Ми не можемо собі дозволити програти цю війну, бо втратимо все. І ті самі жіночки будуть тікати по всій Європі і дивуватимуться: а чому ми програли війну, хто нас “здав” Зеленський чи Байден? Ні, ви нас здали. Коли кuдались під к0леса ТЦКашникам, коли ховали чоловіків по підвалах – ви тоді здали”, – сказав Дикий.

Мобілізація в Україні

Видання The Times опублікувало матеріал про українськиї ухилянів, які місяцями не виходять з дому, ховаючись від мобілізації. Тим часом військові попереджають про критичну нестачу людей.

Тим часом у Києві суди винесли перші вироки чоловікам за ухилення від призову на військову службу.

Rate article