В Україні запровадять програму Є-підтримка – по 1000 гривень для кожного, – Зеленський

Новини

Нова програма підтримки населення передбачає виділення по 1 тисячі гривень на кожного члена сім’ї. Однак витратити її можна буде лише на певні категорії.

Тисяча гривень допомоги від держави

Володимир Зеленський вказав, що зараз на всіх рівнях держави має тривати підготовка до опалювального сезону і зими. Гарант додав, що окрім системних речей, є рішення, які можуть бути ухвалені безпосередньо для підтримки людей.

Я доручив уряду запровадити з 1 грудня нову програму, яка буде відчутною для кожної сім’ї в Україні. Є-підтримка для всіх наших людей – дорослі, діти, кожна сім’я в Україні. Тисяча гривень на людину – на родину це вийде по кілька тисяч гривень,
– повідомив президент.

Володимир Зеленський додав, що ці кошти можна буде витратити на оплату українських товарів і послуг, зокрема комунальних послуг, електрики. Також гроші можна буде витратити на квитки Укрзалізниці, ліки, книжки та культурні послуги, або ж задонатити на ЗСУ.

“Усі деталі має визначити Кабмін і представити все це людям. Я чекаю цього найближчим часом. Першого грудня гроші мають бути у людей”, – сказав Зеленський.

Що ще сказав президент у зверненні

Володимир Зеленський повідомив, що 25 жовтня відбулася конференція на основі пункту Формули миру про виведення армії Росії з території України. У цій конференції взяли участь представники понад 50 країн і міжнародних організацій.

Починаючи від серпня й до листопада в межах таких конференцій опрацьовуються всі пункти Формули миру – усі з хорошим представництвом світу… Всі аспекти російської агресії будуть винесені в окремий документ, який має стати змістовною основою для другого Саміту миру,
– наголосив Зеленський.

Він додав, що наприкінці жовтня відбудеться конференція щодо звільнення полонених і повернення депортованих дітей. І вже в листопаді буде готовий фінальний документ для другого Саміту миру.

“Маємо зробити все, щоб відбувся наступний Саміт миру, який поставить крапку у війні – справедливу крапку. Такий, щоб безпека нашої держави та людей була надійно гарантована”, – сказав український гарант.

Rate article