Коли День свят0го Миколая у 2024 році: нова дата свята

blank Новини

День святого Миколая в Україні відкриває цикл зимових церковних свят, які закінчуються Водохрещем. У багатьох людей він є найулюбленішою урочистістю в році. А найбільше цю дату люблять діти, адже вони отримують подарунки від доброго святого. Цього дня віряни згадують святого, відомого доброчесними справами.

З переходом церкви на сучасний новоюліанський календар не всі віряни знають, якого числа День святого Миколая за новим стилем. Ми назвали дату свята і головні заборони.

Коли День святого Миколая 2024 року

День святого Миколая 2024 за новим стилем відзначається 6 грудня. Цю дату потрібно запам’ятати. Після переходу на сучасний церковний календар саме в такий день діти отримуватимуть подарунки від святого.

Однак не всі релігійні громади перейшли на новий стиль. 19 грудня – ось коли День святого Миколая відзначався раніше.

Нагадаємо, що додаткового вихідного на День Миколая не буде. Під час дії воєнного стану в Україні скасовано всі святкові неробочі дні.

Що не можна робити на святого Миколая

Свято святого Миколая українці люблять за традицію дарування подарунків. У цю чарівну дату Миколай Чудотворець приносить подарунок під подушку тим дітям, які протягом року відзначилися гарною поведінкою. Деякі дорослі теж обмінюються подарунками на честь торжества.

Однак у свята є не тільки приємні традиції, але й заборони. У День святого Миколая не можна:

  • злитися, лихословити, обзивати інших людей;
  • бажати зла іншим людям;
  • лаяти дітей, кричати на них;
  • займатися важкою фізичною працею;
  • сваритися і згадувати старі образи.

У це свято важливо проявляти щедрість і доброту, не відмовляти в допомозі людям, адже сам Миколай Чудотворець славився милосердям.

Також важливо пам’ятати, що церква не схвалює будь-які магічні практики та ритуали. Хоча в народі ворожіння на День святого Миколая вельми популярні.

Rate article