“В Києві нічого не відбувається”: У Чехії вчитель виправдовувала російську агресію проти України

Новини

У Чехії прокуратура висунула звинувачення вчительці початкових класів із Праги, яка скоїла злочин, коли під час уроків виправдовувала перед учнями військову агресію Росії проти України. Про це пише видання ČTK із посиланням на речника міської прокуратури в Празі Алеша Чимбала, передають Патріоти України.

Згідно з Кримінальним кодексом Чехії, заперечення, сумнів, схвалення та виправдання геноциду караються позбавленням волі від 6 місяців до трьох років.

“Під час уроку чеської мови вона доносила учням восьмого класу своє тлумачення поточної ситуації в Україні, а точніше, в рамках свого тлумачення, призначеного для учнів, вона ставила під сумнів і заперечувала або намагалася виправдати воєнні злочини, вчинені Російською Федерацією”, – зазначив Чимбала.

За його словами, на підставі поданих доказів по суті справи слідчі дійшли висновку, що вчитель не робила лише загальних виразів підтримки, а активно виправдовувала військову агресію як виправданий спосіб вирішення ситуації.

Раніше повідомлялося, що вчителька початкової школи на уроці заявила, що в Києві нічого не відбувається. Коли восьмикласники заперечили, що бачили палаюче місто в новинах чеського телебачення, вона сказала їм, що суспільне телебачення було упередженим. Потім вона пояснювала в ЗМІ, що під час обговорення з дітьми вона зрозуміла, що вони мають лише фрагментарну інформацію, і нібито хотіла, щоб вони дізналися більше. Учні зробили запис уроку, за що викладач вимагала покарати автора. Після інциденту вона була відрахована зі школи.

Rate article