Підказки Пресвятої Богородиці у скрутну хвилину…

Духовна скарбничка

У важкі хвилини, здається, жодна людина не здатна обійтися без молитви. І як тут не згадати Діву Марію, Богородицю Пресвяту, яка уособлює всіх матерів на світі. Так чому ж не заручитися підтримкою Божої Матері на початку дня, щоб був він мирним і добрим.

Тому просимо захисту і заступництва, якими Богородиця з материнською турботою завжди щедро ділиться

Говори «так» всьому невідомому. Саме так вчинила Богородиця, коли ангел спустився з небес, щоб повідомити їй про те, що вона обрана Богом для народження сина. Вона прийняла це з усією відповідальністю. Так і ми. Говори невідомому «так», адже ти не знаєш, що насправді Господь тобі приготував.

Бувають у житті ситуації, коли грунт буквально йде з-під ніг. Важко впоратися з емоціями, в душі поселяється відчай і все валиться з рук. В цьому випадку потрібно довіритися Богові, як це зробила колись сама Божа Матір.

Не бійся запропонувати допомогу!
Зазвичай ми не поспішаємо з допомогою іншим людям, найчастіше керуючись принципом, мовляв, мені це не потрібно. Як тут не згадати Діву Марію, на долю якої випало жахливе випробування – втрата сина. Однак і після цього вона зберегла в собі сили допомагати іншим людям.

Діти – квіти життя!
Діти не мають того досвіду, як дорослі, деякі поняття ще не встигли сформуватися в їх головах. Тому будь спокійніше і краще допоможи прийти до розуміння, підтримай свою дитину. Як це зробила Богородиця, коли Ісус зник, а потім через три дні знайшовся хто проповідує в храмі.

Покірність – це не слабкість!
Незважаючи на те, що Марії випала найвища місія на цій землі, вона не стала цим хизуватися. По суті, вона мала безмежну силу, але ніколи не скористалася нею в своїх власних інтересах. Несла, як і її син, свій хрест, просто виконуючи всі життєві завдання. Чи це не приклад для наслідування?

Знайди в собі сили!
Богородиця всю себе присвятила турботі про сина. Вона завжди знаходила в собі сили підтримати його, в найважчі хвилини була поруч з ним. Так і ми, як би не було важко, стомлено, або з інших причин, повинні знайти час для того, щоб побути з близькими, поділитися з ними своїм теплом і проявити турботу. Життя стає світліше, коли ти комусь потрібен.

Молитва Діві Марії
Богородице Діво, радуйся, Благодатна Маріє, Господь з Тобою, благословенна Ти між жонами, і благословенний Плід лона Твого, бо Ти породила Христа Спаса, Ізбавителя душ наших.

Достойно є воістину величати блаженною тебе, Богородицю, присноблаженну, і пренепорочну, і Матір Бога нашого. Чеснішу від херувимів і незрівнянно славнішу від серафимів, що без зотління Бога Слово породила, сущу Богородицю, тебе величаємо.

Під твою милість прибігаємо, Богородице Діво, молитвами нашими в скорботах не погорди, але від бід ізбав нас, єдина чиста і благословенна.

Преславна приснодіво Богородице, прийми молитви наші і донеси їх Синові твоєму і Богові нашому, щоб спас задля тебе душі наші.”

Молитва Діві Марії – це як звернення до своєї дбайливої ​​матері. Вона завжди почує все найпотаємніше, а нам залишається сподіватися на її прихильність.

Rate article