Росія вирішила «покарати» захід рублями: у РФ поскаржилися, що у них заарештували половину всіх резервів

Новини

Росія погашатиме зовнішні борги рублями у тих країнах, які ввели проти них санкції. У цьому рублі, наприклад, США чи ЄС марні.

Як заявив міністр фінансів РФ Антон Силуанов, внаслідок санкцій приблизно половина всіх резервів Центробанку РФ заарештована (300 млрд доларів), передають «Відомості».

«Це приблизно половина цих резервів, які у нас були. У нас загальний обсяг резервів близько $640 млрд., близько $300 млрд. резервів тепер перебуває в стані, в якому ми не можемо їх використовувати», – сказав Силуанов. Частина золотовалютних резервів Росії перебуває у юанях, а країни Заходу вимагають від Китаю запровадження аналогічних обмежень щодо доступу до валюти.

«Нам необхідно оплачувати критичний імпорт. Продовольство, медикаменти, цілу низку інших життєво необхідних товарів. Але – ще раз повторю – борги, які ми повинні платити в країни, які недружньо віднеслися до Російської Федерації і зробили такі обмеження на використання золотовалютних резервів, – саме у ці країни ми оплачуватимемо борги в рубльовому еквіваленті», – сказав представник країни-агресора.

Rate article