Росія не переживе цю війну! Колосальні втрати окупантів: новий пакет санкцій. ЗСУ гідно тримає оборону. Браво!

Новини

Президент України Володимир Зеленський заявив, що російська економіка не переживе цю війну.

«Очікуємо новий пакет санкцій Європи проти Російської Федерації, щоб спонукати її до миру. До миру на нашій землі. Щоб там зрозуміли: їхня економіка просто не переживе цю війну», — сказав він.

Окрім того, російська армія, яка 24 лютого вторглася в Україну, несе великі втрати, найбільші за кілька десятків років.

“Наші Збройні Сили роблять усе, щоб позбавити ворога будь-якого бажання продовжувати війну проти України. Втрати російських військ колосальні. Динаміка втрат окупантів на 17-й день вже така, що можно впевнено говорити: це найбільший удар по російській армії за десятки років. Вони ніде не втрачали більше за таку кількість днів”, – сказав президент.

Він зазначив, що від початку російського вторгнення тридцять одна батальйонно-тактична група ворога втратила боєздатність.

Російські військові здаються в полон уже не поодинці, а цілими групами. Також групами вони намагаються вийти з території України в Росію.

“Втрати загарбників у технічних можливостях просто вражають: більше 360 танків, 1205 броньованих машин. І це ще без підрахунку втрат у боях цієї ночі та ранку. Вже майже 60 літаків. Більше 80 гелікоптерів. Сотні й сотні одиниць іншої техніки, зокрема найсучасніших зразків, якими Росія пишається. У більшості армій світу немає стільки усього, скільки російські війська втратили за час вторгнення”, – наголосив Зеленський.

Президент додав, що на разі не можна знижувати інтенсивність оборони та енергію спротиву.

“Ворог заводить на територію України нові й нові колони. Вони шукають повсюди бійців для себе – резервістів, строковиків, найманців. Вони намагаються взяти нас кількістю. Кількістю бійців, кількістю техніки. Використовують терор, щоб зламати нашу віру в перемогу і в Україну. Я впевнений, у них це НЕ вийде. Це не дасть їм результату”, – сказав Зеленський.

Нагадаємо, за даними Генштабу ЗСУ, загальні бойові втрати Росії з 24 лютого по 12 березня орієнтовно складають понад 12 000 осіб і 362 танки.

Супротивник втратив також 1205 бойових броньованих машин, 135 артилірійських систем, 62 ракетні системи залпового вогню, 22 системи ППО, 58 літаків, 83 гелікоптери, 585 одиниць автомобільної техніки, 3 катери і кораблі, 60 цистерн із паливом та 7 безпілотників оперативно-тактичного рівня.

Підрахунок ускладнюється високою інтенсивністю бойових дій.

Rate article