Бомбив мирне населення: Полонений російський військовий заявив, що якби їхній літак не збили, вони б продовжили виконувати наказ

Новини

Російський підполковник, заступник командира 47-го авіаційного полку Максим Кріпштоп розповів, що якби їхній літак-розвідник не збила українська ППО, вони б продовжували виконувати наказ командування. Водночас Кріштоп запевнив, що рано чи пізно він особисто б відмовився виконувати злочинні накази. Про це полонений розповів під час пресконференції 11 березня, передають Патріоти України.

Нагадаємо, один із російських окупантів, який здійснював розвідку, українські ППО збили двома ракетами. Після чого пілот катапультувався і вже на землі потрапив у полон.

«Якби не збили, ми б продовжували виконувати бойові задачі, ми військові люди. Але, я думаю, рано чи пізно дійшло б до того, що особисто я б відмовився виконувати злочинні накази. Тому що з кожним днем цей вал і масштаб руйнувань жахає дедалі більше. Ті жахливі факти руйнувань – я беру до уваги не тільки місто Харків, але й інші міста, той же Маріуполь – от коли уражаються об’єкти цивільної інфраструктури…», ­– розповів російський підполковник.

«Ну от ми починали працювати, починали брати участь у цьому збройному конфлікті, ми працювали по військовій техніці, по скупченню живої сили, по якихось там військових частинах. Але коли приходять накази про бомбометання по цивільних будинках, по лікарнях – це вже в жодні межі не входить. І рано чи пізно, я думаю, що не тільки я, але й мої товариші, мої однополчани перестали б, я сподіваюсь, що перестануть, виконувати ці злочинні накази. І я дуже сильно надіюся на те, що одумається наше керівництво на всіх рівнях і ланках та перестане знищувати мирні міста», – розповів Кріштоп.

Rate article