Рєзніков заявив, що окупанти намагаються сконцентрувати сили для нової хвилі атак: під удар можуть потрапити чотири міста

Новини

Після 11 діб війни в Україні російські окупанти намагаються сконцентрувати сили та засоби для нової хвилі атак. Їх буде спрямовано насамперед на Київ, Харків, Чернігів та Миколаїв.

Про це у своєму Facebook міністр оборони України Олексій Резніков. Він наголосив, що на всіх напрямках в Україні загарбники отримають жорстку відсіч.

«»Рускій мір» намагається задушити місто-герой Маріуполь гуманітарною кризою. Керівництво держави робить усе можливе і неможливе, щоб забезпечити гуманітарні коридори», – запевнив міністр.

Він наголосив, що цей процес ускладнюється тим, що окупанти не тримають слово і не мають жалю ні до дітей, ні до жінок, ні до поранених.

«Вони обстрілюють житлові квартали. Вони обстрілюють мирних людей під час евакуації. Навіть шакали себе так не поводять», – сказав Резніков.

Міністр повідомив, що понад 140 тисяч українців, переважно – чоловіків, повернулися з Європи. Десятки тисяч влилися до лав Сил територіальної оборони.

«Звісно, є ті, хто тікає. Але весь світ бачить, як український народ б’ється за свою країну», – наголосив він, зазначивши, що вже є понад 20 тис. звернень від іноземців, які готові приїхати в Україну і захищати світ від російських нацистів на українському фронті. Щоб кремлівське зло не поширювалося.

Також є суттєвий прогрес у поставках зброї, хоча детально Резніков не став коментувати цей делікатний момент, лише зазначив, що за останні 3 дні вже доставлено, їде до України або законтрактовано понад 50 тис. шоломів та бронежилетів.

Міністр розповів, що українські воїни на усіх напрямках оборони демонструють високу майстерність, знищуючи російських загарбників.

«Дії наших артилеристів на Миколаївщині увійдуть до підручників. Як і контратаки українських оборонців Харкова та Луганщини. Ми працюємо над отриманням допомоги у сфері ППО та ПРО від партнерів. Але впевненості у невідворотності нашої перемоги додають не виголошені обіцянки, а українські Повітряні Сили. Та окремі менеджери «Укрпошти», які збивають літаки з російськими військовими злочинцями», – запевнив міністр оборони.

Окупанти намагаються сконцентрувати сили та засоби для нової хвилі атак

На всіх напрямках в Україні загарбники отримають жорстку відсіч.

За ЦИМ посиланням, ви можете допомогти українській армії. Все буде Україна! 🇺🇦

Rate article