Збройні сили продовжують оборону України, а ворог деморалізований і має низький морально-психологічний стан. Про це повідомляє офіційна сторінка Міноборони у Facebook. “Збройними Силами і підрозділами Сил безпеки та оборони України ведуться запеклі бої з утримання визначених рубежів. Противник, зазнаючи втрат робить постійні спроби щодо ухилення від прямого вогневого контакту з нашими військами”. Противник намагається не втратити наступального потенціалу але, в обстановці що склалася, має великі втрати в озброєнні, техніці та особовому складі. За рахунок супротиву всього українського народу противника деморалізовано. Резерви російських окупантів, що надходять на доукомплектування підрозділів мають вкрай низький морально-психологічний стан, через обізнаність про реальний стан справ. Додамо, що угруповання сил оборони ведуть оборонну операцію у межах Південної, Східної та Північної операційних зон з метою відбиття наступу ударних угруповань збройних сил окупантів, нанесення йому максимальних втрат, недопущення вторгнення їх в глибину, утримання районів території держави та створення сприятливих умов для їх розгрому і відновлення контролю за втраченими територіями, здійснює відбиття ударів засобів повітряного нападу противника. Угруповання об’єднаних сил проводить оборонну операцію у східній частині Донецького операційного району. Основні зусилля зосереджено на обороні міста Маріуполя та нанесенні вогневого ураження переважаючим силам противника. Інші угруповання проводять оборонну операцію та ведуть оборонні бої на Слобожанському та у східній частині Таврійського напрямків. Зокрема, підрозділи ДШВ ЗС України зупинили колони противника, що намагалися висунутися у бік Дніпропетровщини з боку Балаклії. На Сіверщині проводиться операція з оборони м.Чернігова. На Волинському напрямку здійснюються заходи щодо підготовки всієї смуги оборони у визначеній операційній зоні вздовж державного кордону України. На приморському напрямку – здійснюється оборона пунктів базування, морських портів на Чорному морі. Так в Миколаївській області було сплановано та реалізовано захоплення значної кількості броньованої та автомобільної техніки противника. На інших напрямках частини та підрозділи ЗС України проводять стабілізаційну операцію та виконують завдання територіальної оборони з метою недопущення наступальних дій та діяльності диверсійно-розвідувальних груп противника. Угруповання Повітряних Сил ЗС України зосередило зусилля для відбиття ракетно-авіаційних ударів противника, протиповітряному прикритті важливих (критичних) об’єктів України та угруповань військ. Загалом, станом на цей час, втрати авіаційної техніки російських окупаційних військ становлять 88 літаків та вертольотів. Деяких ворожих льотчиків, які катапультувались і вижили, знайшли українські воїни. Їм надано медичну допомогу і вони вже дають свідчення про злочини путінського режиму проти людяності. За ЦИМ посиланням, ви можете допомогти українській армії. Все буде Україна! 🇺🇦

Новини

Країна-агресор Росія розв’язала проти України криваву і нічим не виправдану війну, до того ж окупаційні війська свідомо порушують усі можливі правила її ведення. З такими терористами не може бути жодних перемовин, українські захисники без попереджень і без жалю будуть їх нищити.

Особливо, за вбитих ними дітей і сльози жінок, заявив голова Державної прикордонної служби (ДПСУСергій Дейнеко. Заклик до наших воїнів та водночас попередження окупантам він залишив у пості на Facebook.

«Амбіції побєдобєсія бачить і засуджує весь світ. І ворог ніяковіє, адже з 24 лютого відчуває на собі всю неприборкану лють українських захисників та всього Українського народу. Швидкого поневолення України, як планувалося, не вийшло», – наголосив головний прикордонник країни.

Він зазначив, що водночас «російські тварюки не мають честі й гідності». Що б не говорили загарбники (зокрема й ті, які боягузливо здаються у полон ЗСУ), вони порушують всі можливі правила ведення війни й свідомо руйнують цивільну інфраструктуру.

Дейнеко нагадав, що окупанти застосовують проти мирних українських міст артилерію та авіацію, від їхніх снарядів гинуть наші діти й жінки. Війська РФ навмисно влучають у дитячі садки, школи та лікарні. З танків солдати російської армії цинічно розстрілюють автомобілі з людьми.

«Звертаюся до кожного, хто діє від імені країни-терориста та їхніх пособників. Знайте! За пролиті сльози наших жінок, за вбитих вами українських дітей, за кожного загиблого дорослого, побратима, за всіх українців, на яких ви спрямували свої ракети, ми будемо вас нищити! Без попереджень і без жалю!» – попередив глава ДПСУ.

Він підкреслив, що з терористами не може бути перемовин. Тож замість казок на кшталт «мы не знали», «ехали на учения», порадив окупантам одразу кидати зброю і повертатися назад.

Адже українські воїни й звичайні люди не заспокояться, допоки наша земля не очиститься від ворога.

«Бійтеся нашого гніву, вам його не стримати! Прикордонники, воїни Збройних сил, Нацгвардії, підрозділів територіальної оборони, інших силових відомств і структур вмотивовані, стійкі та непохитні у бажанні звільнити рідну землю від російської орди«, – попередив Дейнеко.

За ЦИМ посиланням, ви можете допомогти українській армії. Все буде Україна! 🇺🇦

Rate article