Ця війна – війна Путіна, йому не перемогти, — Шольц

Новини

Канцлер ФРН Олаф Шольц наголосив на готовності Північноатлантичного альянсу запобігти розширенню масштабів війни, розпочатої Росією проти України.

Як інформує Цензор.НЕТ із посиланням на DW,  про це він заявив у телевізійному зверненні до громадян Німеччини увечері у четвер, 24 лютого.

«Путіну не слід недооцінювати рішучість НАТО захищати всіх своїх членів», — заявив Шольц.

За його словами, це стосується всіх партнерів НАТО на сході Європи — країн Балтії, а також Польщі, Румунії, Болгарії та Словаччини. Партнери з альянсу єдині у думці, що «всіми доступними нам засобами» необхідно запобігти поширенню конфлікту на інші країни, сказав Олаф Шольц.

«Німеччина та її союзники знають, як захищатися», — попередив він.

Вторгнувшись в Україну, Володимир Путін намагається насильно змінити кордони в Європі та, «можливо, стерти з карти світу цілу країну», заявив глава німецького уряду.

«Ми є свідками початку війни, якої ми не бачили в Європі понад 75 років», — сказав він, додавши, що відповідальність за цю війну лежить особисто на президентові Росії.

«Ця війна – війна Путіна, – підкреслив Олаф Шольц. – Він один, а не російський народ, зважився на цю війну».

Він знову закликав Путіна вивести війська з України.

«Негайно припиніть бойові дії, виведіть війська з території України, відкликайте визнання «Л/ДНР», що суперечить міжнародному праву», — зажадав політик.

За словами Шольца, санкції, які планує запровадити ЄС щодо Росії на тлі її агресії в Україні, жорстко вдарять по російській економіці.

«Путін не переможе», — наголосив канцлер ФРН.

За ЦИМ посиланням, ви можете допомогти українській армії. Все буде Україна! 🇺🇦

Rate article