Байден назвав нову дату вторгнення РФ до України – CNN

Новини

За словами Байдена, у наявності США є всі ознаки того, що війська РФ готові вторгнутися в Україну у найближчі кілька днів.

Президент Джо Байден у четвер вранці заявив: США вважають, що Росія може атакувати Україну протягом найближчих кількох днів попри заяви Кремля про відведення військ, передає американський телеканал CNN.

«Це дуже високий рівень», – сказав Байден у відповідь на питання CNN, наскільки високий рівень загрози російського вторгнення в Україну.

«Дуже високий, тому що вони не вивели своїх військ [від кордону з Україною]. По-перше, вони висунули більше військ. По-друге, у нас є підстави вважати, що вони беруть участь в операції під фальшивим прапором, щоб мати привід для вторгнення. У нас є всі ознаки того, що вони готові увійти в Україну, напасти на Україну», – заявив президент США.

Американські журналісти зазначають, що станом на четвер немає жодних ознак деескалації: офіційні особи США заявили у середу, що 7000 нових російських солдатів прибули до кордону України, що суперечить раніше зробленим заявам Росії про відведення військ.

На питання про те, чи вірить він, що напад відбудеться, і якщо так, то коли Байден сказав: «Так. Наскільки я розумію, це відбудеться у найближчі кілька днів».

Байден зробив заяву про ймовірне вторгнення Росії за кілька хвилин до виступу держсекретаря Ентоні Блінкена в ООН про те, що є «дипломатичний шлях» виходу з конфлікту.

Президент США заявив журналістам, що попросив Блінкена «піти сьогодні до ООН і зробити заяву. Він розповість, що це за шлях».

Водночас Байден повідомив журналістам, що «не планує дзвонити Путіну».

Rate article