У 2025-му в Україні підскочать тарифи на газ, тепло та світло: експерт назвав цифри

Новини

Зазначимо, що зараз тариф на електроенергію становить 4,32 грн за кВт/год.

В Україні можуть зрости тарифи на світло, гарячу воду та газ / фото УНІАН, Максим Поліщук
В Україні можуть зрости тарифи на світло, гарячу воду та газ / фото УНІАН, Максим Поліщук

В Україні можуть зрости тарифи на електроенергію, гарячу воду та газ. Таким прогнозом поділився голова Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко.

“Якщо ми кажемо за електроенергію для бізнесу, то тут у нас цифра кожен місяць змінюється. На сьогодні вона останні 2-3 місяці приблизно однакова. Якщо говорити загалом за тарифи, які нас очікують, то за 2025 рік нас буде очікувати підняття тарифів на тепло, на газ – це затверджено меморандумом із МВФ”, – пояснив він в етері телеканалу “Новини.Live“.

Там прописано, що тарифи повинні бути ринковими та покривати витрати, які несуть підприємства, каже Попенко.

“Якщо брати навіть ринкові тарифи, то вартість газу на сьогодні становить більше 400 євро, якщо брати в гривнях – це біля 18 тисяч гривень. Це потягне за собою вартість тепла, гарячої води. Також на наступний рік нас очікує підняття тарифів на електроенергію в середньому до 7 гривень”, – продовжив експерт.

Зазначимо, що зараз тариф на електроенергію становить 4,32 грн за кВт/год.

Підвищення тарифів в Україні: що кажуть у Мінфіні

Раніше в Міністерстві фінансів України заявили, що оновлений Меморандум Міжнародного валютного фонду не зобов’язує Україну підвищувати тарифи на енергоносії.

“Меморандум від 18 жовтня 2024 року повторює потенційні заходи, які були в минулих оновленнях, не пропонує нові та не створює для України зобовʼязань щодо збільшення тарифів на енергоносії під час війни”, – йдеться у заяві Мінфіну.

Зазначається, що новий документ містить блок про реформування енергетичного сектору.

Rate article