Обрізаємо півонію після цвітіння: як правильно та навіщо це робити

Новини

Півонії після цвітіння обов’язково обрізають, щоб в наступному році вони цвіли довше, а квіти були більш пишними та здоровими. Однак, більшість садівників припускаються помилки під час обрізки та видаляють квітконосні бруньки.

Терміни обрізки.

Правильно проводити обрізку через 3-4 тижні після того, як опадуть квіти та коли стебла гнуться до землі. Терміни припадають на початок-середину липня. За цей період кущі запасаються поживними компонентами та нарощують молоді бруньки, які дадуть квіти в наступному році. Якщо зробити обрізку раніше, кущ не встигне запастися необхідними компонентами фотосинтезом.

Обрізка – не єдине, що доведеться зробити з півонією. Спочатку приберіть опалі квіти, полийте землю та внесіть гній. Тільки після цього можна переходити до обрізки.

Правила обрізки півоній.

Перед обрізкою важливо перевірити вік рослин. Обрізка проводиться, коли кущам не більше 10 років, тоді це принесе бажаний результат. Обрізка залежить від виду рослин. Вони можуть бути трав’янистими або деревоподібними. Трав’янисті півонії обрізають майже повністю, приблизно 2-3 см стебел від землі. Деревоподібні не можна сильно обрізати. Для них робиться санітарна обрізка хворих, старих та зламаних гілок. Відцвілі бутони слід видаляти на дві нирки нижче від квітів.

Rate article