Зеленський розповів, коли почнеться контрнаступ ЗСУ

Новини

Німецький канцлер побажав українській армії успіху у деокупації.

Президент Володимир Зеленський розповів, що Україна ще немає достатньої зброї, щоб розпочати контрнаступ. Для цього йому ще треба здійснити декілька закордонних візитів, щоб докомплектувати армію усім необхідним. tsn.ua

Про це він розповів під час брифінгу із канцлером Німеччини Олафом Шольцом у неділю, 14 травня.

Під час пресконференції журналістка запитала у президента України, коли розпочнеться контрнаступ. У відповідь Зеленський коротко сказав: “Ще кілька візитів – і все”. На що німецький канцлер побажав українській армії успіху у деокупації.

Нагадаємо, раніше Зеленський розповів, що Україна разом із західними партнерами створює “коаліцію винищувачів”, яка принесе успіх в домовленості про постачання винищувачів на тлі своїх візитів до європейських столиць.

Додамо, що Зеленський здійснив перший від початку повномасштабної війни візит до Німеччини. Він прибув вночі 14 травня. Там він зустрівся  із президентом Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром, а потім – із канцлером Олафом Шольцом. Глава держави повідомив, що Німеччина оголосила про найбільший безпековий пакет від початку повномасштабного вторгнення РФ обсягом 2,7 млрд євро.

Rate article