Влад nідірв@вся на mіnі. Лікарям довелось вuдалuтu 0чі. Звучить як вuрок, але не для Влада та його дівчини. Вони вирішили не здаватись

Новини

Героя на цих світлинах зовуть Влад. Він сапер, який добровольцем пішов захищати Україну в перші тижні після повномаштабного вторгнення.

І він втратив очі, захищаючи нашу країну.

Знайомство з Владом – одне з тих, яке може змінити твоє життя. Бо, знаючи його історію, ти готовий до чого завгодно, а зустрічаєш перед собою усміхненого, оптимістичного хлопця, який має конкретно мету, повернути собі зір, і вже за декілька хвилин спілкування ти не маєш сумніву: ця людина свого доб‘ється, яким нереальним би це не було.

Тим більше, що він не один. Разом з ним його наречена Валерія, дівчина, яка підтримує героя з перших днів, не дивлячись на всі труднощі.

Дев‘ятого серпня вона дізналась, що Влад підірвався під час розмінування протипіхотної міни. Далі були довгі години пошуку, в якій він лікарні, та в якому стані. Зі слів командира Влада, який був свідком трагедії – це велике диво, що хлопець залишився живим.

Наступного дня лікарі повідомили, що Владу довелось видалити очі. Звучить як вирок для будь-якої пересічної людини, але не для Влада та його дівчини. Вони вирішили не здаватись.

Сьогодні вони дізнаються про усі можливі експериментальні способи відновлення зору. Це буквально майбутнє, як з комп’ютерної гри: до головного мозку завдяки електроніці під‘єднцються камери, які передають інформацію на мозок. Це щось зовсім інше, описати словами це неможливо, але ми з Владом припустили, що картинка може бути піксельною, як в першому Думі. Так чи інакше, це лише початок, який надасть змогу хлопцю принаймні самостійно орієнтуватись в просторі.

Війна показала нам самим та всьому світові незламний характер українців. І історія Влада – саме така.

Автор @libkos

Rate article